Инфекциозни болести

  • 20.00лв.
  • без ДДС: 16.67лв.
  • Наличност:Наличен
  • Производител: МИ "АРСО"
  • Модел: 978-954-9301-41-1
Количество:

Учебник за студенти по медицина.


ВЪВЕДЕНИЕ
В момента заразните болести са една от най-динамично развиващите се области на клиничната медицина. Предизвикателствата от откриването на неизвестни причинители, новите и отново възникналите инфекциозни болести и синдроми, променените епидемиологични характеристики на инфекциозните заболявания, изключителната необходимост от ваксинална превенция, непрестанно нарастващата резистентност на бактериите, вирусите и паразитите наложиха нова концепция в патогенезата, диагностиката, специфичната профилактика и етиологична терапия на тези социално значими заболявания.
Предметът на инфекциозната патология надхвърли границите, установени от традиционната медицина. Всеки орган и система могат да бъдат засегнати от инфекциозния процес и всеки медицински специалист в ежедневната си практика е изправен пред специфичните проблеми на инфекциозните заболявания. С оглед интердисциплинарния характер на заболяванията целта на авторите е била да помогнат бъдещите лекари и специалистите да вникнат в същността на отделните заболявания и да могат да си изработят практически подход при работа с тях.
Учебникът е съставен от раздели, включващи заразните заболявания на различни органи и системи в организма. Всяка нозологична единица е разгледана детайлно по отношение на етиология, патогенеза, епидемиология, клинична характеристика, диагностика, профилактика и терапевтични подходи.

Харектеристики
Автор(и) Майда Тихолова и колектив
Издател МИ "АРСО"
Издание Първо
Година на издаване 2008
Размер А4
Обем 289 стр.
Тип корица Мека
Език Български

Напишете мнение

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър