Ендокринология на рака на гърдата

  • 35.00лв.
  • без ДДС: 29.17лв.
  • Наличност:В наличност
  • Производител: Парадигма
  • Модел: 978-954-326-308-0
Количество:

Ендокринология на рака на гърдата е съвместим труд на екип от български учени, в който се проследява нарушението на нервно-ендокринни регулации на всички нива на нервно-ендокринната система. Възникването и клиничното протичане на карцинома на гърда.

Появата на тази книга е продиктувано от необходимостта да бъдат разделени нарушенията на хорманалната хомеостаза в женския организъм през хормонално-зависимите детерминирани период от живата на жената (растеж и пубертет, бременност и кърмене, климакс и инволуция).

Така се откроява връзката между тези нарушения в дейността на нервно-ендокринната система и рака на гърдата. Проучванията и проследяването на хормоналния статус, на хормоналните и на метаболитните отклонения на определени имат голямо значение в диагностиката на и лечението на този най-често срещан хормонално-зависим тумор.

Книгата е подходяща за студентите от медицинските университети в страната, за специалистите ендокринолози и за всички интересуващи се от разглежданата проблематика.


Харектеристики
Автор(и) Георги Димитров
Издател Парадигма
Издание Първо
Година на издаване 2017 г.
Размер 170 х 240 мм
Обем 322 стр.
Тип корица Твърда
Език Български

Напишете мнение

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър