Наръчник по интензивна медицина

  • 35.00лв.
  • без ДДС: 29.17лв.
  • Наличност:Няма наличност
  • Производител: МИ "АРСО"
  • Модел: 954-9301-06-0
Количество:

УВОД

Настоящият Наръчник по Интензивна медицина има за задача да представи основните насоки на интензивната терапия, свързани с перио-перативния период, състояния след травматични увреждания и спешни състояния с нарушения на жизнено важните функции на организма.
В учебника се третират въпросите за острите нарушения на дихателната, сърдечно-съдовата, отделителната, нервната, ендокринната и др. функции на организма и корекцията на тези нарушения.
Специално място е отделено на различните видове мониториране на жизнените функции при интензивно лечение. Засегнати са въпросите на аналгезията и седирането при интензивна терапия, принципите на продължителната белодробна вентилация, ентералното и парентералното хранене, септичните състояния и др.
Във втората част на учебника се разглеждат проблемите на интензивното лечение в специфични области като детска хирургия, коремна и гръдна хирургия, ортопедия и травматология, АГ, урология, изгаряния, отравяния, органна трансплантация и др.
Настоящото ръководство ще ползва лекари-анестезиолози, интензивни терапевти, работещи в системата на Бърза помощ, кардиологични и неврологични интензивни отделения, общопрактикуващи лекари и др.
Ръководството е написано от ведущи специалисти в съответните области и се надяваме, че ще окаже съществена помощ в клиничната практика на интензивните отделения у нас.

Януари, 2004
от Редактора София

Харектеристики
Автор(и) Под редакцията на проф. Иван Смилов
Издател МИ "АРСО"
Издание Първо
Година на издаване 2004
Размер 144 х 205 / 34 мм
Обем 782 стр.
Тип корица Мека
Език Български

Напишете мнение

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър