Физиология на човека

  • 32.00лв.
  • без ДДС: 26.67лв.
  • Наличност:Наличен
  • Производител: МИ "АРСО"
  • Модел: 978-619-197-022-3
Количество:

ПРЕДГОВОР

     Настоящият учебник „Физиология на човека” е предназначен за обучение на студенти по фармация и дентална медицина. Текстът е обогатен с нови данни, получени през последните години. Големият брой фигури улеснява разбирането на физиологичните процеси.
     В основния текст на учебника са представени базисните физиологични познания, които трябва да се владеят от студентите по фармация и по дентална медицина. Изложени са основните съвременни знания по физиология за механизмите на функциониране на клетките, органите, системите и организма, регулацията на функциите на отделните органи и системи, координацията на функцията на различните органи, механизмите на хоместазата и механизмите на адаптиране към промени в условията на околната среда. На края на всяка глава има въпроси, които насочват студентите кои са основните подтеми, по които трябва да имат трайни познания. Посочена е и основната част от ползваната литература. Азбучният указател е подробен и пригоден за намиране на основните термини и понятия в текста.
     При написването на учебника сме се ръководили от традицията на Катедрата по физиология за провеждане на профилирано обучение на студентите по фармация и по дентална медицина. За студентите по фармация представянето на материала е насочено към разбирането на физиологичните основи на фармакологичното повлияване на различни функции в организма. За студентите по дентална медицина детайлно са представени специфични въпроси като: регулация на калциево-фосфатната обмяна, физиологична роля на слюнката, регулация на дъвкането и гълтането.
      За по-прегледно представяне на материала основната част от специфичните теми са представени в карета с различни шрифтове:
-Текст за студенти по фармация
-Текст за студенти по дентална медицина

Харектеристики
Автор(и) Под редакцията на Р. Гърчев
Издател МИ "АРСО"
Издание Първо
Година на издаване 2016
Размер А4
Обем 448 стр.
Тип корица Мека
Език Български

Напишете мнение

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър