Клинична урология

  • 55.00лв.
  • без ДДС: 45.83лв.
  • Наличност:Наличен
  • Производител: МИ "АРСО"
  • Модел: 954-9301-03-6
Количество:

ПРЕДГОВОР
     Развитието на урологията през последните години се характеризира с внедряването на редица нови методи. Много от заболяванията на урогениталната система, които в миналото се лекуваха чрез отворена операция, днес успешно се отстраняват чрез новите апаратурни и инструментални методи на изследване и лечение.
     В урологията за първи път в клиничната практика, се внедри екстракорпоралната литотрипсия при лечението, на камъните на бъбрека и уретера. На практика беше осъществена заветната мечта на човечеството хирургичните заболявания да се лекуват чрез нехирургични методи. Трансуретралната хирургия при лечение болестите на простатата, пикочния мехур и уретрата стана рутинен метод в урологичната практика. Успешно се разработват и проблемите на бъбречната трансплантация, цистектомията при рак на пикочния мехур и простатектомията при рак на простатната жлеза.
     Новите методи на диагноза и лечение коренно промениха и съотношението между отворените операции и по-малко инвазивните, които успешно се прилагат при бенигнената простатна хиперплазия, рака на пикочния мехур, структурите на уретрата и камъните на бъбрека и уретера. Това наложи да се промени и програмата за специализация на уролозите. В миналото от уролога се изискваше да може да диагностицира и оперира. При новите условия той трябва не само да оперира, но и успешно да прилага в клиничната практика новите технологии на диагностика и лечение на урологичните заболявания.
     В издадените досега учебници и ръководства по урология голяма част от новите методи на диагностика и лечение липсват. Поради тези причини издаването на едно ново ръководство по урология е належащо и необходимо. То е предназначено за студенти по медицина, общопрактикуващи лекари, хирурзи, нефролози и преди всичко за специалистите по урология.


Авторски колектив: Василев Т. — д.м.н., професор, Зозиков Б. — д.м.н., професор, Казанджиев Г. — д.м., доцент, Куманов Хр. — д.м.н., професор, Минков М. — д.м., доцент, Младенов Д. — д.м., доцент, Младенова А. — лекар, Нейков Кр. — д.м., доцент, Николов Св. — д.м., доцент, Панчев П. — д.м.н., професор, Патрашков Т. — д.м.н., професор, Петров П. — д.м., доцент, Салтиров Ил. — д.м., Славов Ч. — д.м., доцент, Тенев Г. — д.м., доцент, Цветков Д. — д.м.н., професор, Цветков М. — д.м.н., професор, Чакъров Ст. — д.м., доцент

Харектеристики
Автор(и) Т. Патрашков, П. Панчев
Издател МИ "АРСО"
Издание Първо
Година на издаване 2004
Размер А4
Обем 511 стр.
Тип корица Твърда
Език Български

Напишете мнение

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър