Практически наръчник по оториноларингология

  • 39.00лв.
  • без ДДС: 32.50лв.
  • Наличност:В наличност
  • Производител: ИК "Стено"
  • Модел: 978-954-449-464-3
Количество:

 Предговор
"Littera scripta manet"
В настоящото практическо ръководство по оториноларингология разглеждаме най-често срещаните заболявания на ушите, носа и гърлото, включително и тези на органите в шията, които често създават диагностични затруднения. В ръковдството са представени и подробно описани редица консервативно-терапевтични и хирургически оперативни техники при някои остри животозастрашаващи състояния и заболявания с подходящия за тях алгоритъм на поведение и последователност на лечебни действия.
Подробното разглеждане на някои патоморфологични особености на редица болестни единици и тяхното отражение върху функциите на различните системи и органи допринася в предлаганата оториноларингология за етиопатогенетично свързване между клиничните прояви на заболяванията, подпомага лесното запаметяване на типичните прояви на отделните клинични единици. По тази причина предлаганото ръководство по оториноларингология според нас е подготвено и може да се използва като стандартен учебник за студенти по медицина, дентална медицина, за специализиращи УНГ-болести и общопрактикуващи лекари, а предлаганият към ръководството набор от тест изпитни въпроси е изключително подходящ за студенти, провеждащи следването си по цикличната система на обучение, което е общоприет стандарт за Европейската общност. С последното подчертаваме европейската насоченост на предлаганата от нас оториноларингология, където изпитите се провеждат единствено и само с тест.
За написването на настоящата практическа оториноларингология ни беше необходим твърде дълъг период от време, през което се промениха редица обстоятелства в областта на патофизиологията, фармакологията, хирургическите техники и други, което отчасти беше отразено в текстовете, което според нас не намалява актуалността на ръководството. Познавайки добре състоянието и липсата на подобна универсална литература по оториноларингология, ние го препоръчваме на колегите, като сме далеч от мисълта за
безпогрешност и липса на пропуски, поради което ще възприемем със задоволство всички добронамерени и градивни забележки.

От авторите:
Иван Ценев
Емил ЦеневХаректеристики
Автор(и) проф. д-р Иван Ценев, д-р Емил Ценев
Издател ИК "СТЕНО"
Издание Първо
Година на издаване 2010
Размер 120 x 190 мм
Обем 608 стр.
Тип корица Мека
Език Български

Напишете мнение

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър