Вашето зрение

  • 4.80лв.
  • без ДДС: 4.00лв.
Quantity

С какво може да помогне тази книга на хората, които имат проблеми със зрението

Живеем в света на информационно изобилие. Заобиколени сме от реклама. Страдаме от свръхпредлагане. Това важи с пълна сила за медицинските консумативи и услуги. Всеки съвременен човек, който се нуждае от оптична корекция, си е задавал въпроса: Какво да избера? Отговорът на този въпрос не е еднозначен. Той зависи от множество фактори, отнасящи се до здравето на пациента, неговата мотивация, професия, начин на живот, финансови възможности и много други.
Това популярно ръководство за пациента дава отговор на най-често задаваните въпроси. Колко субективен е този отговор? Безспорно той е пречупен през вижданията на автора като пациент с късогледство от 12-годишна възраст, като контактолог с повече от 10-годишна практика, като хирург, работещ в България и чужбина, като автор на научен труд върху хирургическата корекция на рефракцията, като лекар, вярващ в Хипократовата сентенция “Primum non nocere!” (Преди всичко да не се вреди!).
От това ръководство пациентът може да научи някои основни правила за подбор на подходящи рамки и корекционни стъкла, както и на слънчеви очила. Ако пациентът избере контактната корекция в някоя от нейните форми, втората цел на това ръководство е да предостави полезна информация за поставянето, свалянето, почистването и съхранението на контактните лещи. Също така ръководството има амбициозната цел да помогне на пациента да намери най-подходящото решение за носене на контактни лещи. Ако обмисляте хирургическа корекция на вашите проблеми, това ръководство ви подсказва въпросите, на които трябва да си отговорите, за да вземете правилното решение.
Може ли ръководството да замени вашия офталмолог? Нито за миг! Често обаче в лекарския кабинет пациентите забравят много от важните въпроси или отговорите на лекаря. Това ръководство има за цел да насочи пациента какви очила да избере, да го подготви за контактна корекция или да подпомогне решението за хирургическа корекция, както и да послужи за справка при необходимост.
В края на ръководството има тест, решаването на който ще даде оценка на вашите знания. Постигането на добри резултати е предпоставка за успех във вашия избор.
Пожелавам ви услех!
Д-р Христина Групчева MD, РhD, FЕВО


Харектеристики
Автор(и) Христина Групчева
Издател ИК "СТЕНО"
Издание Първо
Година на издаване 2003
Размер 115 x 165 мм
Обем 112 стр.
Тип корица Мека
Език Български

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение