Инфекциозни болести

  • 20.00лв.
  • без ДДС: 16.67лв.
Quantity

Учебник за студенти по медицина.


ВЪВЕДЕНИЕ
В момента заразните болести са една от най-динамично развиващите се области на клиничната медицина. Предизвикателствата от откриването на неизвестни причинители, новите и отново възникналите инфекциозни болести и синдроми, променените епидемиологични характеристики на инфекциозните заболявания, изключителната необходимост от ваксинална превенция, непрестанно нарастващата резистентност на бактериите, вирусите и паразитите наложиха нова концепция в патогенезата, диагностиката, специфичната профилактика и етиологична терапия на тези социално значими заболявания.
Предметът на инфекциозната патология надхвърли границите, установени от традиционната медицина. Всеки орган и система могат да бъдат засегнати от инфекциозния процес и всеки медицински специалист в ежедневната си практика е изправен пред специфичните проблеми на инфекциозните заболявания. С оглед интердисциплинарния характер на заболяванията целта на авторите е била да помогнат бъдещите лекари и специалистите да вникнат в същността на отделните заболявания и да могат да си изработят практически подход при работа с тях.
Учебникът е съставен от раздели, включващи заразните заболявания на различни органи и системи в организма. Всяка нозологична единица е разгледана детайлно по отношение на етиология, патогенеза, епидемиология, клинична характеристика, диагностика, профилактика и терапевтични подходи.

Харектеристики
Автор(и) Майда Тихолова и колектив
Издател МИ "АРСО"
Издание Първо
Година на издаване 2008
Размер А4
Обем 289 стр.
Тип корица Мека
Език Български

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение