Наръчник по анестезиология и интензивно лечение

  • 35.00лв.
  • без ДДС: 29.17лв.
Quantity

Настоящият наръчник по анестезиология и интензивно лечение предста¬влява второ преработено и допълнено издание. Той има за задача да представи теоретични и практически аспекти свързани с подготовката за анестезия, нейното осъществяване, наблюдението на пациентите в периоперативния период, интензивното лечение, борбата с болката, кардиопулмоналната ресусцитация, амбулаторната анестезия и др. В настоящето издание е добавен и раздел „Физиология и фармакология в анестезиологичната практика.

Предоперативната оценка и подготовка на болния за анестезия третира проблемите при пациенти със сърдечни, белодробни, бъбречни, чернодробни, ендокринни и други придружаващи заболявания. Разглеждат се накратко стандартите за безопасност на анестезията, използваната апаратура за анестезия и мониториране. Прави се преглед на различните видове анестезия: обща, венозна, инхалационна. локо-регионална, както и на средствата и методите, с които се осъществяват.

В предимно практически аспект са разгледани особеностите на анестезията в различните области - коремна хирургия, гръдна хирургия, сърдечно-съдова и детска хирургия, урология, акушерство и гинекология и т.н. Отделено е място на проблемите на анестезията и интензивното лечение при изгаряния, травми, амбулаторна анестезия.

В главата за интензивно лечение са дадени накратко някои основни принципи за целите на практиката: нарушенията във водно-електролитното и алкално-киселинното състояние, принципите на продължителната дихателна реанимация, сепсис и септичен шок.

В отделна глава се разглеждат средствата и методите за лечение на острата и хронична болка. Основните положения на кардио-пулмоналната ресусцитация са представени под форма на алгоритми.

Предлаганият наръчник по анестезиология и интензивно лечение е предназначен да бъде използван в ежедневната практика от анестезиолози, лекари работещи в системата на „Бърза помощ, интензивни отделения, общо практикуващи лекари, стажант лекари, студенти по медицина и др.

Харектеристики
Автор(и) Под редакцията на Иван Смилов
Издател МИ "АРСО"
Издание Второ издание
Година на издаване 2007
Размер 147 х 205 мм
Обем 765 стр.
Тип корица Мека

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение